VÅR HISTORIA


Lost Island Brewery är ett litet bryggeri där allt görs för hand. Alltifrån själva bryggningen till tappning av öl och klistrandet av etiketter på flaskorna. Man kan nog säga att anledningen till att det blev ett bryggeri överhuvudtaget är ett intresse av hembryggeri som helt enkelt gick överstyr. Helt plötsligt fanns det alldeles för mycket öl för att dricka upp själv och stor efterfrågan från vänner och bekanta. Det fanns två val. Satsa eller skaffa ett annat intresse.

Bryggeriet startades därför våren 2016 av bryggare Jens Enderberg och låg då beläget 3km från världsarvet Visby i socken Vibble. Jens har över tio års erfarenhet av ölbryggning samt en stor passion för smaker och experimenterar gärna. Det är inte ovanligt att frukt och bär används för smaksättning.


Vintern 2017 och våren 2018 spenderades till stor del med en expansion i form av skapandet av ett Aktiebolag och vi blev flera ägare. En fyrdubbling i produktionsvolymen installerades i det lilla bryggeriet och nu blev det fullt!

Ytterligare ett stort steg i bryggeriets historia togs vintern/våren 2019/2020 då vi flyttade hela bryggeriet från Vibble till det gamla sockerbruket i Roma. Vi utökade ytan från 20m2 till 200m2 samt installerade helt ny utrustning. Numera har vi ett bryggverk för produktion av 1000l öl samt 6st 1000l jästankar.


Där producerar vi nu en större volym och har även en del visningar och evenemang.

Om du befinner dig i Visby är det möjligt att du stöter på honom på favoritstället Brygghuset drickandes en öl från ett lokalt bryggeri samtidigt som han avnjuter en pilsnerplanka från barmenyn.

Lost Island Brewery vänder sig både till den traditionella ölälskaren men även till den nyfikna och vågade äventyraren som gärna testar något nytt. Vi har öl för alla.


”Ölen är beviset på att Gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga”

Benjamin Franklin, amerikansk landsfader
KONTAKTA MIG

Tveka inte att kontakta mig via e-post om du undrar över någonting.